De lijst van Violet Sopjes (2024, Gottmer)

De 11-jarige Violet heeft­ een plan: ze wil met elk kind in haar klas een keer gaan spelen. Ze hangt de namenlijst op in haar slaapkamer en begint langzaam iedereen af te vinken. Violet komt er al snel achter dat er bijzondere types in haar klas zitten. Ze maakt de vreemdste dingen mee met haar klasgenootjes en doet daar uitgebreid verslag van in haar schri­ftjes. Maar wanneer Violet ontdekt dat er een dringender probleem is dan het afwerken van de lijst, neemt het verhaal een verrassende wending.

 

De lijst van Violet Sopjes is een bijzonder en grappig verhaal over een meisje dat de dingen lekker net een beetje anders doet.

 

Dit boek online bestellen

 


Leren lezen met Mol en Vos (2024, Clavis)

Op een dag vindt Mol iets vreemds onder de grond. Hij weet niet wat het is, en ook Kip en Muis hebben geen idee. Maar misschien weet Vos het wel. Vos woont in het bos en weet heel veel. Mol en Vos ontdekken dat ze samen fijn kunnen praten over de Belangrijke Dingen in het leven. Samen filosoferen ze erop los.

 

Het vierde heerlijke samenleesboek in deze vrolijke serie. Bij ieder hoofdstuk lees je eerst een stukje samen, daarna kan het kind zelfstandig verder. Voor voorlezers en kinderen vanaf 6 jaar (na 6 à 8 maanden leesonderwijs)

 

Dit boek online bestellen


Zo voel ik mij vandaag (2022, Clavis)

Er zijn héél veel soorten gevoelens. Je kunt je niet alleen blij, boos, bang of verdrietig voelen, maar ook verliefd, dapper, trots, jaloers, beschaamd of schuldig. En nóg ingewikkelder wordt het als je een mengeling van twee of meer emoties voelt. Waar al die gevoelens goed voor zijn, legt dit boek helder en haarfijn uit.

 

Een vrolijk samenleesboek over gevoelens. Door samen te lezen raken ouders op een speelse manier in gesprek met hun kind. Vanaf 7 jaar.

 

Dit boek online bestellen


Leren lezen met Muis en Mol (2021, Clavis)

Op een ochtend ontdekken Muis en Mol dat hun vriendin Kip verdwenen is. Gelukkig vinden ze algauw een spoor en zo begint een lange, spannende zoektocht. Onderweg krijgen ze hulp van een gek pratende vos en een nogal bange haas. Uiteindelijk vinden Muis en Mol niet één, maar vijf kippen! En het blijkt nog niet zo makkelijk om hun vriendin weer mee naar huis te nemen …

 

Het derde heerlijke samenleesboek in deze vrolijke serie. Bij ieder hoofdstuk lees je eerst een stukje samen, daarna kan het kind zelfstandig verder. Voor voorlezers en kinderen vanaf 6 jaar (na 6 à 8 maanden leesonderwijs).

 

Dit boek online bestellen


Hier komen de baby's vandaan! (2020, Clavis)

Ook kinderen hebben vaak kriebels in hun buik. Als ze hun eigen lichaam leren kennen, als ze voor het eerst verliefd worden, of als ze intimiteit en seksualiteit ontdekken. Dat is heel natuurlijk.
Er valt veel te weten over je lijf, over verliefd zijn, over zoenen en vrijen en waar baby's vandaan komen. Kinderen die zelf al een beetje kunnen lezen, kunnen hun ouders voorlezen uit dit samenleesboek. Andere stukken leest de ouder voor.

Een rijk geïllustreerd en vrolijk samenleesboek over seksualiteit, zwangerschap en baby's. Ouders raken op speelse wijze in gesprek met hun kind. Vanaf 7 jaar.

 

Dit boek online bestellen


Timmies tornado (2019, Clavis)

Timmie zit graag lang in bad. Als zijn moeder de stop er eindelijk uittrekt, ziet hij boven het putje een draaikolkje ontstaan. Voorzichtig tilt hij het draaikolkje omhoog en het spettert zich droog. Nu heeft Timmie zijn eigen kleine tornado. Snel haalt hij een lege glazen pot en prikt hij gaatjes in het deksel. Gelukkig mag hij hem houden van zijn vader en moeder. Maar is een tornado wel zo geschikt als huisdier? Al snel past hij niet meer in het potje...

 

Een fantasierijk prentenboek op rijm over de leuke en minder leuke kanten van een tornado in huis. Voor druktemakers en draaikolkjes vanaf 4 jaar.

 

Dit boek online bestellen


Leren lezen met Kip en Muis en Mol (2019, Clavis)

Muis nodigt Kip en Mol uit om met hem mee te lopen naar huis, zodat hij ook eens visite heeft. Hij dacht dat hij de weg goed kende, maar al snel verdwalen de drie vrienden. Daar komt nog bij dat Mol het zwaar heeft: zijn lichaam is bedoeld om door de grond te gaan en niet om lange tochten over de grond te maken. Kunnen ze wel met z'n drieën verder? Ze besluiten het niet op te geven.

 

Het tweede heerlijke samenleesboek in deze vrolijke serie. Bij ieder hoofdstuk lees je eerst een stukje samen, daarna kan het kind zelfstandig verder. Voor voorlezers en kinderen vanaf 6 jaar (na 6 à 8 maanden leesonderwijs).

Dit boek online bestellen


Meester Bakkebaard op glad ijs (2018, Clavis)

Terwijl de temperaturen dalen en de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, belanden meester Bakkebaard en zijn leerlingen weer in allerlei gekke situaties. De sneeuwpoppen op het plein dragen bijzondere kleren, het kerstspel loopt bijna in de soep en op de ijsbaan ontdekken de kinderen dat meester Bakkebaard nog nooit heeft geschaatst. Verder stelt meester Bakkebaard een belangrijke vraag aan juf Lidewij, waarna de hele klas toeleeft naar een spetterend huwelijksfeest

 

Grappige voorleesverhalen met leuke illustraties, over een meester met rare streken. Voor iedereen vanaf 5 jaar.

 

Dit boek online bestellen


Willy Boem en de Duistere Cowboy (2018, Clavis)

Het rustige stadje Sunshine wordt opgeschrikt door een geheimzinnige cowboy, die met veel bombarie een grote houten worst op een druk kruispunt neergooit en dan weer verdwijnt. Wat heeft dat te betekenen? De tienjarige Willy gaat samen met een vriendin op ontdekkingstocht. Wanneer zij de ware identiteit van deze Duistere Cowboy leren kennen, beseffen ze dat de tijd dringt. Om een ramp te voorkomen, moeten ze snel in actie komen.

 

Het tweede boek over Willy Boem is opnieuw een spannend én grappig verhaal boordevol leuke illustraties. Voor cowboys en cowgirls vanaf 9 jaar.

 

Dit boek online bestellen


Leren lezen met Kip en Muis (2017, Clavis)

Muis komt per ongeluk in het hok van Kip terecht en ze worden algauw goede vrienden.
Samen verzinnen ze de gekste dingen om de verveling te verdrijven: ze proberen te vliegen, ze begraven een ballon, ze vieren de verjaardag van Muis en ze ontmoeten een bijzonder dier.
Toch zou Kip het liefst eens buiten haar hok willen kijken, om te verdwalen of een echte bui te voelen. Daarom bedenken ze samen een ontsnappingsplan.

 

Een humoristisch samenleesboek met vrolijke tekeningen. Bij ieder hoofdstuk lees je eerst een stukje samen, daarna kan het kind zelfstandig verder. Voor voorlezers en kinderen vanaf 6 jaar (na 6 à 8 maanden leesonderwijs).

 

 

* Ga naar http://kipenmuis.nl voor een kleurplaat, een woordzoeker en meer!

 

Dit boek online bestellen


Bennie de Mindboy (2017, Clavis)

Het voelde een beetje knullig dat ik een naam voor mezelf moest verzinnen - het had eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Ik zat achter mijn bureautje een naam te bedenken alsof ik een nieuwe hamster had gekregen. Het leek me sterk dat Superman ook zo achter zijn bureau heeft gezeten, met een potlood en een schriftje voor zich. Dat hij zijn kin beetpakte en dacht: hoe zal ik mezelf eens noemen?'


Bennie vindt dat hij fantasie en werkelijkheid goed van elkaar kan onderscheiden, maar op een dag begint hij te vermoeden dat hij een superkracht heeft. Langzaamaan begint hij zijn gave te gebruiken en te ontwikkelen. Hij weet niet veel van een superheldenleven, behalve dat hij een kostuum nodig heeft én dat hij goed moet bedenken wie hij kan vertrouwen. Maar is zijn gave wel echt? Of slaat zijn fantasie op hol?

 

Een grappig en snel verhaal over fantasie, vrienden en familie. En over superkrachten, natuurlijk. Voor superhelden én gewone helden vanaf 10 jaar.

 

Dit boek online bestellen


Hocus pocus pinguïn (2016, Clavis)

De konijnen van Goof de goochelaar hebben er geen zin meer in, dus Goof neemt een nieuw dier: de enthousiaste pinguïn Achilles. Als de kleine pinguïn uit de hoed springt, vallen de mensen om van verbazing. Goof en Achilles veroveren het land met hun show, tot de kleine pinguïn op een dag verdwenen is. De goochelaar ontdekt dat Achilles gevangen wordt gehouden en moet een slim plan bedenken om zijn kleine vriend terug te krijgen.

 

Een doldwaas en fantasierijk verhaal over een bijzondere vriendschap.

Voor simsalabimmers vanaf 8 jaar.

 

 

 

 

 

 

Anderen over 'Hocus pocus pinguïn':

 

"Een fantasierijk en dwaas verhaal vol slapstickscenes en vrolijke dialogen. 'Hocus pocus pinguïn' is een leuk kinderboek dat zich goed laat voorlezen en zeker bij jongens in de smaak zal vallen door de flinke hoeveelheid ondeugendheden en het onmiskenbaar grappige optreden van Achilles de coole pinguïn."

Dagblad van het Noorden

 

"Het is een leuk boek om mee te nemen op vakantie, zodat je kind er iedere avond eventjes in kan lezen. Het is een fijn verhaal, waar je een goed gevoel bij krijgt."
JufJannie.nl

 

Dit boek online bestellen


Willy Boem (2015, Clavis)

De ouders van de tienjarige Willy hebben een belangrijke opdracht voor hem. Een opdracht waarvoor hij een spannende trip door het Wilde Westen moet maken! Onderweg ontmoet hij kleurrijke figuren, zoals een brutale goudzoeker, een indiaan die over Willy gedroomd heeft, een welgemanierde bandiet en een barman zonder wisselgeld. Niet alles verloopt volgens plan, maar met moed en vindingrijkheid weet Willy zich steeds weer uit de moeilijkste situaties te redden.

 

Een spannend en grappig verhaal boordevol leuke illustraties.

Voor goudzoekers, indianen, bandieten, cowboys en cowgirls vanaf 9 jaar.

 

 

* Tweede plaats bij de Hotze-de-Roos-prijs *

 

* Vertaald in het Duits *

 

Anderen over 'Willy Boem':

 

"Wat een genot! Dit boek is van begin tot eind boeiend en spannend. De schrijfstijl is vlot, de hoofdstukken zijn kort en de verhaallijn zit goed in elkaar."

Kinderboekenjuf.nl

 

"Je waant je in het Wilde Westen als je de avonturen van Willy leest. Het is niet alleen spannend, maar er valt ook genoeg te lachen en daardoor is dit boek leuk voor alle stoere jongens en meiden, maar ook leuk voor de iets minder stoere kinderen, die toch ook wel van een beetje spanning houden!"

NiceTips4Kids.nl

 

Dit boek online bestellen


Meester Bakkebaard (2015, Clavis)

Er is een nieuwe juf in de klas. Alleen ... het is geen juf, maar een meester! Gelukkig is meester Bakkebaard grappig en heeft hij veel gekke ideeën. Hij neemt de hele klas mee naar de groenteboer, wordt verliefd op juf Lidewij en heeft een verrassend talent. Samen met de klas doet hij mee aan een knutselwedstrijd om een schoolreisje naar een pretpark te winnen. Met meester Bakkebaard is het nooit meer saai op school!

 

Een grappig voorleesverhaal over een meester met rare streken.

Voor iedereen vanaf 5 jaar.

 

 * Vertaald in het Chinees *

 

* Ga naar meesterbakkebaard.nl voor kleurplaten, moppen en meer! *

 

Anderen over 'Meester Bakkebaard':

 

"Het ene verhaal is nog leuker dan het andere verhaal. Mijn kids hebben een aantal favoriete boeken, en daar behoort vanaf nu ook dit boek bij!"

NiceTips4Kids.nl

 

"Wat een heerlijk voorleesboek is dit! Hilarische verhalen over een ontzettend leuke meester."

Wijtestenhet.nl

 

Dit boek online bestellen