David Vlietstra schrijft kinderboeken sinds 2015. Soms over cowboys en bandieten, soms over kippen en muizen en soms over meesters met bakkebaarden. Gebakken baarden? Nee, bakkebaarden. Dat zijn van die stukjes baard, maar dan alleen bij je oren. David is ook een meester en een leerling noemde hem eens 'Meester Bakkebaard'. Zo is het idee voor zijn eerste boek ontstaan. Inmiddels is hij vijftien boeken verder en heeft hij verhalen geschreven voor allerlei leeftijden. Spannende verhalen, informatieve verhalen, bizarre verhalen en herkenbare verhalen. Heel verschillend dus. Maar altijd met humor en vaart.


Vragen aan David:


Wat is er leuk aan kinderboeken schrijven?

Het is geweldig om karakters te verzinnen die eerst nog niet bestaan en even later ineens wél - eerst in mijn eigen hoofd en later in de hoofden van de lezers. Leuk, maar ook lastig, vind ik altijd de namen. Er komen veel mensen en dieren in elk verhaal voor en voor iedereen moet ik een naam verzinnen. Ik probeer er altijd iets bijzonders van te maken, iets met betekenis. Een verwijzing naar een kinderliedje, een superheld of een mythologisch figuur.

 

Wat zou je zijn als je geen kinderboekenschrijver was?

Eigenlijk ben ik een meester. Ik sta drie dagen voor de klas in groep 4. Op de andere dagen probeer ik zoveel mogelijk te schrijven. Vroeger wilde ik altijd James Bond worden, maar nu ik ouder ben lijkt me dat toch te gevaarlijk.

 

Heb je huisdieren?

Ja, ik hou erg van katten. Ik heb twee katten, een rode en een grijze: Tommy & Rapunzel.

 

Heb je ook een vraag voor David? Stel hem gerust bij 'contact'.


Andere informatie over David:

David houdt ook erg van knutselen.
Klik hier voor een paar creatieve projecten:


Naast schrijven en knutselen vindt hij fotograferen ook erg leuk.
Klik voor een paar foto's: